2019 – İyi ki Kullandım! Dediğim Ürünler

2019’a şöyle bir dönüp baktığımda ‘iyi ki de kullanmışım, iyi ki de bu marka ile tanışmışım’ dediğim ürünleri sizler için yazdım.

Burda bahsettiğim ürünleri Youtube’da bir çok videomda zaten görmüşsünüzdür, ama tüm kullandıklarımın arasından en iyileri bunlar oldu. Umarım karar verme sürecinde sizler için faydası olur.

Cilt tipi: Yağlı/Karma (geniş gözenekler)

Cilt sorunu: Sivilce lekeleri, zaman zaman çıkan sivilceler

Misel Su: Bioderma Sensibio H2O

  • Beni bilenler bilir makyajımı yağ bazlı temizleyiciler ile çıkarmayı sevmiyorum. Makyaj akıntılarının cildimde gezmesi fikrini nedense sevmiyorum. Cilt açısından değil psikolojik olarak sevmediğim bir durum. Bu kalıntıların cildimde olması yerine pamukta olmasını tercih ediyorum. Bu yüzden makyaj temizleme de Bioderma misel suyu severek kullanıyorum.
  • Ardından mutlaka duruluyorum.
  • Water proof maskarayı çıkarıyor ama water proof kalemi iyi çıkarmıyor.
  • Cildi kurutmuyor ve tahriş etmiyor. Daha öncesinde Loreal ve Diardermine misel su kullanmış biri olarak cildimde gerginlik hissi yaratmaması ve çok nazik şekilde kolayca makyajı çıkarmasıyla en sevdiğim misel su oldu.

Image 49508

Sephora Water Proof Eye Make up Remover

  • Sadece 2019’un değil yıllardır en favorim. Suya dayanıklı rimel, kalem her ne varsa cildi tahriş etmeden kolayca çıkarıyor.
  • Çalkalamak yerine iki üç kere baş aşağı çevirip iki fazın karışmasını sağlamanız yeterli.

sephora

Yağ Bazlı Temizleyici: Missha Black Head Off

  • Makyaj yapmadığım zaman genelde güneş kremi oluyor yüzümde ve misel su yerine ilk adımda bunu kullanıyorum. Gözenek temizliğinde cidden çok etkili.
  • İçerisindeki komodojenik skoru yüksek olan Isopropyl  Myristate sizi korkutmasın durulanan bir ürün o kadar kısa sürede tıkamaz gözenekleri. Zaten gözenek temizliği için olan bir ürün, o yüzden içiniz rahat olsun.

MISSHA-SUPER-OFF-CLEANSING-OIL-BLACKHEAD

Su Bazlı Temizleyici: By Wishtrend Acid Duo 2% Mild Gel Cleanser

  • Cildi kurutmadan temizleyen bir jel.
  • Zaten temizleyici ürünlerde aramınız gereken en önemli iki özellik cildi iyi temizlemesi ve kurutmaması.
  • Cildi iyi temizleyen bir formül yaratmak kolay bu yüzden zaten bir çok ürün bu konuda çok başarılı. Ama cildi kurutmaması her üründe bulabileceğiniz bir özellik değil bu yüzden bu yüz yıkama jeli çok değerli.
  • Salisilik asit türevi olan lipo hyroxy acid LHA ve poly hdyroxy acid PHA içeriyor.
  • Hem gözenek temizliği hem de cildi arındırma özellikleri ve pH 5.5 ile çok başarılı bir temizleyici.
  • Tüm cilt tipleri için uygun.
  • Benim gibi karma ve yağlı ciltler cilteki fazla sebumu hedef akan kurutucu ürünlerden muzdariplerdir o yüzden bu yüz temizleme jelini özellikle çok sevecekler.

By_Wishtrend_-_Acid-Duo_2_Mild_Gel_Cleanser_1080x

Peelingler

Mario Badescu Enzim Cleansing Gel ( Türkiye’de Sephora’da var diye biliyorum ama websitelerinde göremedim)

  • Ben bu ürünü peeling etkisi için kullanıyorum. Bunu kullanacağım zaman yüz yıkama jelimi kullanmıyorum çünkü bu da yüz yıkama jeli aslında ama ekstra peeling özelliği var enzimler sayesinde.
  • Köpürmüyor, arından yumuşacık pürüzsüz mis gibi bir cildiniz oluyor.
  • Her gün değil haftada 1-2 kere kullanıyorum.

Screen Shot 2019-12-13 at 4.03.35 PM

Rootree Cryptherapy Facial Mild Scrub

  • Sivilce çıkarmadığım dönem Rootree fiziksel peelingi kullanıyorum.
  • Cilt durulandıktan sonra berrak, mat ve yumuşak oluyor.
  • Gerçekten nazik ve etkili. Bu sene tanıştığım ve iyi ki dediğim bir ürün! (firma hediyesi)

rootree

Jumiso Yes I’m Toner AHA %5

  • Pixi Glow Toniğin pabucunu dama attıran bir tonik benim için. Çünkü Pixi az da olsa cildimi geriyordu. Bu çok nazik hem de içerisindeki AHA%5 olmasına rağmen.
  • Hem glikolik hem laktik asit var içerisinde.
  • Gece kullanıyorum, etkisini en çok sabah uyandığınızda görüyorsunuz. Hatta bazen ben bunun sonrasında yüzüme hiç bir şey ever hiç bir şey sürmeden uyuyorum, sabah minicik gözeneklerle uyanıyorum.
  • Benim için hem tonik, hem de kimyasal peeling aslında bu tonik. Yukarıdaki iki peelingi kullanmadığım günler kullanıyorum. (firma hediyesi)

jumiso-jumiso-yes-i-am-toner-aha-5-125ml-11767828250690

Manyo Galactomy Niacin Essense

  • Tek geçerim bu ürünü. 2019’da başıma gelen en güzel şey ve ben kolay kolay bir ürüne tek geçerim demem. 33 senelik hayatımda şu ana kadar sadece Murad Daily Renewal Cream’e tek geçerim demiştim, şimdi de buna.
  • Gözenek görünümü azalması, cilt tonu aydınlanması ve pürüzsüzlük etkisi var.
  • İçerisinde yüzde 97 oranda maya mantarı ve cildi aydınlatma özelliği olan niacinamide var.
  • Benim gibi karma, sivilce lekeleri ve hafif pürüzleri olan bir ciltleri için birebir.  Eğer daha önce bu ürünler tanışmadıysanız bence 2020 de hayatınıza bir güzellik gelsin ve şans verin bu ürüne derim.

Manyo_Factory_-_Galactomyces_Essence_50ml_1080x

Nemlendirici ?? 🙂

Bakın bu konu benim için en zoru. Yani şu cilt bakım adımlarında en çok zorlandığım işte bu dediğim ürünü bulmamın en zor kategorisi oldu. Benim gibi karma, sivilceye yatkın ciltlerin bence en büyük sorunu da bu. Ya çok iyi nemlendiriyor ama gözenekleri tıkıyor büyütüyor ya da aşırı yetersiz geliyor nemi. Yani hep arada.

Yazın cildim karmadan yağlıya dönük olduğu için Sebamed Clear jel bana çok iyi geliyor. Kışın da bir çok farklı nemlendirici kullanıyorum, deniyorum ve seviyorum kullandıklarımı da ama bu kısmı boş bırakmak istedim. Çünkü ben bu listede sevdiğim bana iyi gelen ürünlerden değil, 2019 un EN iyilerinden bahsediyorum. Ve maalesef nemlendirici konusunda bundan sonra başka nemlendirici de aramam budur işte dediğim olmadı.

La Roche Posay, Avene gibi bir çok marka kullanıyorum şu an dönüşümlü olarak, seviyorum tavsiye de ederim kesinlikle zaten bu konuda cildi nemlendirme konusundaki videomu da izleyebilirsiniz. Hiç biri gözenek tıkamıyor ya da sivilcelenme yapmıyor. Ama dediğim gibi hepsini sevsem, memnun olsam ve hala kullanmaya devam etsem de bu EN iyisi diyemediğim için bu kategoriye bir ürün koymak istemedim.

Bu boşluğu siz doldurur musunuz? 🙂 Tavsiyelerinizi bekliyorum!

I’m From Ginseng Eye Cream

  • Aslında bu serinin yüz serumu en popüler olanı ama henüz onu denemedim, 2020’de umarım deneyeceğim ama göz kremi kadar başarılı ise neden daha önceden denemedim de diyebilirim.
  • Göz kremini daha önce kullanmamın nedeni göz kremi arayışında olmamdı. Ve daha doğru bir karar veremezdim. 
  • Hem çok güzel nemlendiriyor (bir çok göz kremi bu konuda başarılı) hem de aydınlatıyor (işte bu noktada bence 2019’un en iyisi).
  • La Roche Posay C vitaminli göz kremi kullanıyordum severek ama bu onun önüne geçti çünkü La Roche Posay aydınlatma etkisi güzel olsada göz çevrem böyle ıslak gibi duruyordu. Yani çok belliydi bir şey sürdüğüm. Ama bu öyle değil, aydınlatıyor ama ıslak bir görünümü yok.
  • Bence hem anti-aging etkisi hem de nemlendirme etkisi için oldukça başarılı. (firma hediyesi)

I_m_From_-_Ginseng_Eye_Cream_30gr_1080x

Missha A’PIEU Cicative Zinc Sun Cream

Emzirme döneminde sadece çinko içeren bir güneş kremi çok aradım, aradım ve beni mutlu eden bu kremi buldum ve kullanıyorum. 2019 un en iyisi dedim hatta hamileyken de bununla tanışmış olsam bunu kullanırdım kesin.

cicative

Moremo Repair Şampuan

Moremo markasının eğitim video çekimlerinde yer aldım biliyorsunuz. Instagram’da da paylaşmıştım mutluluğumu sizlerle. Ben sadece gerçekten formülüne, etkisine inandığım markalarla iş birlikleri yapmak istiyorum ve Moremo ile gerçek oldu. Satışa çıktığı günden beri de bir çok memnuniyet mesajı alan bir marka olan Moremo’nun onarıcı şampuanı boya görmüş saçlarım için en iyisi oldu.

Belirtmekte fayda var, online satışı olsa da aslında Moremo bir kuaför markası. Dolayısı ile hem kalite hem de fiyat olarak kıyaslamanız gerekirse Kuaförde satılan markalarla kıyaslayın derim, daha gerçekçi olur.

Ürün şampuan kategorisinde olduğu için kullanıldığı ilk andan itibaren yumuşalık, saçtan kolay durulanma ve hoş kokusunu hemen hissediyorsunuz. 2019’da iyi ki tanıştım dediğim bir şampuan oldu benim için. (firma hediyesi)

Moremo_-_Repair_shampoo_R_1080x

Moremo Water Treatment Miracle

Cilt bakımında olduğu gibi saç bakımında da klinik test çok değerlidir ama hem ürün performansını tüketiciye klinik data ile iletmeninin isteksizliği, hem de maliyetlerin fazla olması nedeni ile çoğu marka bunu yapmaz. Moremo bir den fazla klinik çalışmaya sahip. Bu saç bakım ürünü de bunlardan biri.

Klinik olarak saçları onardığı, kütiküllerdeki sağlamlaşma kanıtlanmış. Ayrıca formüldeki proteinlerin saç tarafından emilim testi de var. Bu önemli bir nokta çünkü baktığınızda aslında bir çok marka proteinleri formülünde kullanıyor. Ama iyi bir emilim teknolojisi yoksa, su ile duruladığınızda tüm bunlar akar gider. Markalar protein içeriklerini bir pazarlama aracı olarak kullanırlar. Ama durum burda öyle değil. Cidden proteinlerin saçtan emildiğine dair klinik test yapmış ve yayınlamışlar.

Kullanımı çok kolay, saça sıkıyorsunuz, elinizle ovuşturup köpürmesini sağlıyorsunuz ve 10 saniye sonra duruluyorsunuz. Cidden fark yaratıyor, özellikle benim gibi boyalı ve yıpranmış saçlar çok faydasını görecektir.

Haftada 1 kere kullanıyorum, bolca hasarlı bölgelere sürüyorum. Durularken bile yumuşaklığı o an hissediyorum. (firma hediyesi)

Screen Shot 2019-12-13 at 4.37.00 PM

Umarım sizler için faydalı bir yazı olmuştur. Bunlar benim EN’lerim di. Peki sizinkiler neler? Benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Sevgiler ve herkese şimdiden iyi yıllar!

Ceyda Sinağ