Kaine Full Rutin Deneyimim

Sertifikalı vegan cilt bakım markası Kaine ile karma, geniş gözenekli cildim için etkili bir anti-aging rutin oluşturdum. Deneyimlerimi ve içerik bilgilerini paylaştığım bir yazı oldu.

Kaine ürünlerini Eylül ayında kullanmaya başladım Kasım başına kadar devam ettim.

Korendy ile ürünlerden memnun kaldığım ve gönül rahatlığı ile sizlere artılarını, varsa olduğu yerlerde eksilerini anlattığım bu yazımda iş birliği yaptık.

Söyleme ihtiyacını beni ilk kez bu yazı ile tanıyacaklar için tekrar hissediyorum. Sadece bizzat kullandığım, sevdiğim, sizlere önerme cesareti gösterebileceğim markalarla çalışıyorum. Umarım yazı sizler için faydalı olur.

Aşağıda verdiğim linkler affiliate link içerir. Yani link üzerinden alışveriş yaparsanız komisyon elde edeceğim.

Korendy bünyesinde indirimde olmayan ürünlerde geçerli olan %5’lik indirim linkim bulunuyor.

Eğer bir ürün alacaksanız ve indirimde değilse bu link sizin için faydalı olabilir. İndirim linke tıkladığınızda gözükmüyor, ürünü sepete eklediğinizde check out kısmında beliriyor ve toplam fiyattan düşüyor. İndirimde olmayan Korendy ürünlerini indirimli almak için bu linke tıklayabilirsiniz. Bu linki her zaman kullanabilirsiniz.

Ayrıca ilk alışverişinize özel %10 indirim linkim de var. İsterseniz bu kodu: KPR_BOLLOVE_Y10 kullanabilir ya da direk bu link üzerinden ilerleyebilirsiniz.

Gelin şimdi ürünlere bir göz atalım.

Kaine Gözenek Sıkılaştırıcı Biberiyeli Vegan Temizleyici Jel 

Yoğun olarak biberiye kokan (içeriğindeki biberiye yağından geliyor), kolay köpüren, cildi gözenek içleri dahil rahatça temizleyen jel bir temizleyici.

Özellikle sivilce sorunu yaşayan yağlı ve karma ciltlerin çok seveceğini düşünüyorum. Her cilt tipi ile uyumlu olduğu için diğer cilt tipleri de rahatça kullanabilir.

Yine de çok kuru, bariyeri zarar görmüş bir cildiniz varsa tercih etmemenizi öneririm. Bu dönemde daha krem formunda ya da özellikle hassas ve kuru ciltler için formüle edilmiş ürünler daha uygun olacaktır.

Gelelim benim deneyimime. Karma ciltli ve genetik olarak geniş gözenekli bir cilde sahip olarak tam benim istediğim gibi bir temizleme jeli olduğunu düşünüyorum.

Gün içinde birikmiş sebumdan cildi çok iyi arındırıyor ve cildi asla gergin ve kuru bırakmıyor.

Sabahları da arada bir kullanmış olsam da genelde sabahları yüzümü sadece su ile duruladığımda ağırlıklı olarak akşam rutinimde yer verdim.

Formülünde su (baz olarak), sürfaktan ve nemlendirici içerik olarak gliserin dışında en yoğun oranda (%5) biberiye yaprağı özü kullanılmış. Biberiye yaprağı, P vitamini olarak bilinen flavonoidlere ve bir çok bioaktif bileşene sahip. Bu öz rosmarinic acid ve carnosid acid gibi cilt yüzeyinde faydalı asit bileşenlerine sahip.

Rosmarinic acid ciltteki kızarıklığı ve şişliği alma özelliği ile güçlü bir anti-enflamutuvar. Bu yönüyle özellikle enflamasyonun yoğun olduğu sivilceli ciltleri yatıştırmada oldukça etkili. Bu asit yağ bazında kullanıldığında antioksidan olarak daha fazla etki ediyor. İçeriğindeki %0.1 orandaki yağdan bu etkiyi almak mümkün.

Carnosid acid ise su bazında etkili olan güçlü bir anti-mikrobiyal asit, bu da temizleme jelinin sivilceler üzerindeki etkisi arttırıyor.

pH değeri 5.5 ile cilt ile uyumlu olan Kaine temizleme jeli güçlü bir sürfaktan olan Sodium C14-16 Olefin Sulfonate içeriyor. Bu yüzey aktif maddenin güçlü etkisi formülde yüksek oranda kullanılan humektan gliserin ve farklı moleküler boyuttaki Hyaluronik Asit ile dengelenmiş. Dolayısı ile ciltte kuruluk yapmıyor ama güçlü şekilde temizliyor. Düşük oranda kullanılan Salisilik Asit ise gözenek içlerindeki sebumu çözüyor. Formülde ayrıca antioksidan özelliği barındıran bir çok bitki özü de barındırıyor. Özellikle önemli gördüğüm içerikleri koyu renk ile aşağıda belirttim.

İçeriği:

Water, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate(%14), Glycerin, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract(%5), Butylene Glycol, Acrylates Copolymer, Propanediol, Coco-Betaine, Tromethamine, Coco-glucoside, Tetradecene, Potassium Benzoate, Salicylic Acid(%0.45), Sodium Chloride, Citric Acid, Hexadecene, Lauryl Hydroxysultaine, Pogostemon Cablin Oil, Disodium Coco-Glucoside Citrate, Decyl Glucoside, Sorbitol, Polyquaternium-67, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil(0.1%), Artemisia Princeps Leaf Water, Panthenol, Disodium EDTA, Melia Azadirachta Leaf Extract, Artemisia Vulgaris Oil, 1,2-Hexanediol, Melia Azadirachta Flower Extract, Brassica Oleracea Capitata (Cabbage) Leaf Extract, Brassica Oleracea Acephala Leaf Extract, Hibiscus Esculentus Fruit Extract, Hyaluronic Acid, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate, Apium Graveolens (Celery) Extract, Asparagus Officinalis Extract, Spinacia Oleracea (Spinach) Leaf Extract, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Extract, Lactuca Scariola Sativa (Lettuce) Leaf Extract, Allantoin

Kaine Cilt Bariyeri Güçlendirici Yatıştırıcı Vegan Kombuça Tonik

Tonikleri ne için kullanmalıyız sorusunu hala sıklıkka alıyorum. Bu sorunun cevabı tamamen hangi toniği kullandığınıza göre (formülüne göre) değişir. Bazıları pH dengeler (bence bunun için tonik kullanmaya gerek yok), bazıları ölü hücrelerden cildi arındırır, bazıları yatıştırır ve nem verir. Bir çoğunun antioksidan özelliği de bulunur.

Nem veren tonikleri kullanma alışkanlığım hiç olmasa da Kaine nem toniğinin tam etkisini sizlere aktarabilmek için bu rutinde düzenli olarak kullandım.

Karma ciltli biri olarak nem verme etkisini hissetmim mi? Cildimi uyguladıktan sonra yumuşattığı için cildimde nem etkisi kesinlikle yarattı. Fakat karma ciltli biri olarak nemlendiricimin yerine geçer diyemem. Mesela serumları kullanınca bazen nemlendiriciye gerek duymayabiliyorum fakat tonikler genelde tek başına yeterli olmuyor.

Bu tonik benim rutinimdeki asıl görevi cildimi bir sonraki adıma hazırlayarak ve cildime faydalı vitaminleri yükleyerek yaptı. Çok eskilerden cildi nemlendirme üzerine bir Youtube videom var, izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim. Nemlendirici serumları ve nemlendiricileri, aksi belirtilmediyse, hep nemli cilde uygularım. Performansları kesinlikle artıyor. Cildi su ile durulama sonrası hafif nemli bırakaracak serum/nemlendiricinizi uygulayabileceğiniz gibi su yerine nem veren tonikleri de tercih edebilir hatta böylece cilde vitamin yüklemesi de yapabilirsiniz.

Kaine kombuça toniği tam da bu şekilde uygulayarak (emilim arttırma görevi ile) nem ve antioksidan açısından çok etkili bir rutin yarattım kendime.

Cildime verdiği yumaşaklık, nemlendiricinin etkisiyle de devam etti ve böylece pürüzsüzleşen cilt yüzeyi ışığı daha iyi yansıttığı için çok daha parlak bir görünüm aldı. Bu konuya serum ve nemlendirici aşamasında tekrar deyineceğim.

%60 oranda antioksidanlar yönünden zengin fermente siyah çay olan kombuça içeriyor. Bu içeriğin başlıca görevi cilde nem vermek. Diğer önemli nem verici içerikler Glycerin, Üre, Panthenol, Betaine ve aşağıda koyu ile belirttiğim 8 farklı çeşit Hyaluronik Asit.

Özellikle kuru ciltli iseniz çok fayda görebileceğiniz başarılı bir tonik bence.

İçeriği:

Saccharomyces/Xylinum/Black Tea Ferment(%60), Water, Propanediol, Glycerin, Dipropylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Betaine, Glycereth-26, Chondrus Crispus Extract, Saccharum Officinarum (Sugarcane) Extract, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Extract, Cynanchum Atratum Extract, Sodium Hyaluronate, Althaea Rosea Flower Extract, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hyaluronic Acid, Panthenol(1%), Hydroxyethyl Urea, Glyceryl Glucoside, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Ethylhexylglycerin, Butylene Glycol, Tromethamine, Dextrin, Allantoin, Glucose, Beta-Glucan, Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate, Tocopherol, Sodium Acetylated Hyaluronate, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Potassium Hyaluronate

Kaine Aydınlatıcı C Vitamin Serumu

Cildi alıştırmadan direkt başlayabileceğiniz kadar hassas, jel krem kıvamında bir C vitamin serumu fakat Niasinamid serumu da denebilir bence içeriğinde en sevdiğim içeriklerden Niasinamid yer alıyor.

Beni uzun yıllardır takip edenler bilir, Niasinamid dendi mi bende akan sular durur. Gözenek görünümünü normalleştiren, cilt tonunu eşitleyen, cilt bariyerini koruyan harika bir vitamin!

C vitaminini Niasinamid ile kombinleyerek aydınlatıcı etkisini arttırdıkları gibi türev C vitaminleriyle çok nazik bir serum elde etmişler. Düzenli kullanımla cilt tonunuzun eşitlendiğini net görüyorsunuz.

Fakat eğer aktif formda C vitaminleriyle anlaşamıyorsanız, C vitamini kullanmaya yeni başlıyorsanız ya da rutinde Retinol, Glikolik Asit gibi cildi hassaslaştıran aktiflerinizle aktif C vitaminini kombinlemekten çekiniyorsanız, türev C vitamin serumları arasında mutlaka değerlendirmenizi tavsiye edeceğim bir serum.

Asidik olmadığı için çok kolay rutine dahil edebilir ve diğer aktiflerinizle rahatça kombinleyebilirsiniz.

Yapısı jel nemlendirici kıvamında, sürmesi keyifli, emilimi bence oldukça hızlı. Hem aydınlanma hem de antioksidan takviyesi olarak duru cilt için rutin oluşturanlar için kaliteli bir seçenek olduğunu düşünüyorum.

Formülünde baz olarak sudan daha fazla oranda vitamin ağacı meyvesi özü kullanmışlar. Cildi nemlendirici içeriklerle ve antioksidanlarla, türev C vitamini ve Niasinamid’i buluşturmuşlar. Cildi kesinlikle gergin bırakmıyor (genelde Ascorbic Acid serumlarında böyle bir yan etki olabiliyor) aksine yumaşlığı ve pürüzsüzlük hissi (özellikle kıvamından ve humektanlardan dolayı) direkt hissediyorsunuz.

İçeriği:

Hippophae Rhamnoides Fruit Extract(%73.2), Glycerin, Butylene Glycol, Niacinamide(%3), Caprylic/Capric Triglyceride, 1,2-Hexanediol, Betaine, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil(%1), Glyceryl Stearate, Propanediol, Water, Glycereth-26, Cetearyl Olivate, Carbomer, Sorbitan Olivate, Tromethamine, Coptis Japonica Root Extract, Sodium Polyacryloyldimethyl Taurate, Hydrogenated Polydecene, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Biosaccharide Gum-1, Melia Azadirachta Flower Extract, Ocimum Sanctum Leaf Extract, Hippophae Rhamnoides Oil(100ppm), Melia Azadirachta Leaf Extract, Panthenol, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Extract, Trideceth-10, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Hyaluronic Acid, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Corallina Officinalis Extract, 3-O-Ethyl Ascorbic Acid(30ppm), Dextrin, Hydroxyethylcellulose, Ascorbyl Glucoside

Kaine Vegan Kolajenli Peptitli Serum

Bir itirafla başlıyorum bu serumu anlatmaya!

Beklentim herhangi bir nem serumunda olan beklentim kadardı; yani nem vermesi! Belki biraz da o nemle birlikte cildimin daha yumuşak olması. Tüm bunları karşıladığı gibi hiç beklemediğim bir şekilde cildimi inanılmaz aydınlattı. Nem etkisi ise kesinlikle karma ciltleri rahatsız etmeyecek çünkü yağlandırmıyor. Bu özellikle değerli çünkü cildi parlatan, aydınlatan ve çok iyi nem veren çoğu ürün karma ciltlere fazla geliyor ve yağlandırıyor. Yağlandırma olmadan tün bu etkileri gözlemledim.

Bariyer için de bence çok faydalı hem mantar hem squalane içeriği sağlıklı bariyeri destekliyor.

Özellikle cilt bariyerini zorlayan içeriklerle birlikte (Retinol, Glikolik Asit vb.) kesinlikle bence rutinde olması fark yaratacak bir ürün.

Yani aktifleri kullandığınız rutininize dahil etmeniz, hem bu ürünün etkisini yaşamanıza hem de aktiflerin cildinizi tahriş etmeden çalışmasınıa yarayacak. Tabii ki tek başına da kullanılabilir.

İlk başlarda tek başına kullansam da daha sonra nemlendirici ile karıştırarak kullandım. İşimi inanılmaz kolaylaştırdı (serumun emilmesini vs beklemedim) böylece nem etkisini de arttırmış oldum. Bir parmak kadar aldığım nemlendiricinin içerisine 2-3 damla damlatığ avucumun içinde güzelce karıştırdıktan sonra cildime uyguladım.

Ürünün içeriği nem verme, bariyeri koruma açısında oldukça zengin (Mushroom extract, Squalane, Jojoba seed oil, Soluble Collagen, Bacillus/Folic Acid Ferment Filtrate Extract, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Acetyl Glutamine, Beta-Glucan). Cildin mikrobiyomunu desteklemesi bariyerini güçlü tutmaya yarıyor bunu da içerisindeki fermente içeriğe borçlu. 

Öte yandan cildin doğal kolajen üretimini destekleyen sinyal taşıyıcı ajanlar yanı peptitler de formülde kullanılmış. Her çeşit peptit kolajen üretimini uyarmaz, bazıları sadece nem verir fakat bu formülde kullanılanların hepsi anti-aging destekli peptitler. 

Cildi yormayacak, tam tersine besleyip, korurken aynı zamanda anti-aging bakım yapacak bir serum arıyorsanız mutlaka tavsiye ederim. Dediğim gibi beklentimi aşan, nefis bir ürün.

Bana göre tek sıkıntısı damlalığı, ürün alabilmek için biraz uğraştırıyor, C vitamin serumu gibi pompalı olmasını tercih ederdim.

İçeriği:

Inonotus Obliquus (Mushroom) Extract(%70), Glycerin, Squalane(%5), Polyglycerin-3, Water, Dipentaerythrityl Hexa C5-9 Acid Esters, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil(%2), 1,2-Hexanediol, Chondrus Crispus Extract, Chlorella Vulgaris Extract, Saccharum Officinarum (Sugarcane) Extract, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Extract, Juniperus Virginiana Oil, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Cedrus Atlantica Bark Oil, Copaifera Officinalis (Balsam Copaiba) Resin, Pogostemon Cablin Oil, Melia Azadirachta Flower Extract, Ocimum Sanctum Leaf Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Corallina Officinalis Extract, Salvia Sclarea (Clary) Oil, Soluble Collagen(5ppm), Anthemis Nobilis Flower Oil, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Bacillus/Folic Acid Ferment Filtrate Extract, Sodium Hyaluronate, Pentylene Glycol, Betaine, Polyacrylate Crosspolymer-6, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Glucose, Hydrogenated Lecithin, Tromethamine, Butylene Glycol, Fructooligosaccharides, Fructose, Sodium Dilauramidoglutamide Lysine, Ethylhexylglycerin, Adenosine, Dextrin, Sodium Phytate, Tocopherol, Lecithin, Acetyl Glutamine, Beta-Glucan, Caprylyl Glycol, sh-Oligopeptide-1, sh-Oligopeptide-2, sh-Polypeptide-1, sh-Polypeptide-11, sh-Polypeptide-9, Xanthan Gum, t-Butyl Alcohol

Kaine Kırışıklık Önleyici Sıkılaştırıcı Kolajenli Vegan Krem

Direkt konuya gireyim bu da çok iyi nem veren ve cildi cam cilt gibi parlatan bir krem. Nemi bir çok cilt tipi için yeterli gelir fakat ben yine de yukarıdaki serum ile karıştırarak kullandım. Çoğu zaman hem sabah hem akşam kullandım, bazen sabah rutinde C serumdan sonra direkt güneş koruyucuya geçtiğim de oldu. Fakat her akşam aksatmadan kullandım. Hatta boyun ve dekolte bölgeme de sürdüm, özellikle daha geniş bir alan olduğu için orada da parlaklığı çok net görüyorsunuz.

Formülündeki vegan kolajen su da çözünen bir kolajen, bu da demek oluyor ki cildin üst katmanını olan stratum korneumdan geçmeyi başarırsa su seven alt epidermis tabakalarına ulaşıp buraları da nemlendirebilir.

Bunu da taşıyıcı sistemlerle çözmek mümkün. Nemlendirme etkisi bir, iki saat içerisinde kaybolmadığı, uzun süreli olduğu için epidermisin alt katmanlarına kadar ilgili içeriklerin taşınabildiğini düşünüyorum.

Formülünde nem veren, bariyeri destekleyen içeriklerin yanı sıra cilt tonu açısından çalışan Niasinamid içeriğini de görüyoruz. Bu içerik aynı zaman cilt bariyerini desteklemek için de kullanılabiliyor. Emolyanlar cilde pürüzsüzlük hissi verirken, yoğun miktardaki humektanlar nemi cilde çekiyor. Okluzif içerikler ise nemi cilde kilitliyor.

Yapısı ilk başta gözümü korkuttu. Jel fakat yoğun bir jel kıvamında. Yağlandırmasından korktum fakat cilde sürdüğünüz anda eridiğini, transparanlaştığını göreceksiniz. Karma, gözenekli cildimle çok iyi anlaşmasının yanı sıra verdiği parlaklığı tek başına denediğimde de (yukarıdaki serumla birleştirmediğimde) net gördüm. Hatta Instagram hikayelerimde de parlaklığını sizlerle paylaşmıştım.

İçeriği:

Tremella Fuciformis (Snow Mushroom) Extract(%50), Glycerin, Water, Ethylhexyl Stearate, Hydrogenated Polyisobutene, Polyglyceryl-3 Distearate, Diisostearyl Malate, Caprylic/Capric Triglyceride, Butylene Glycol, Niacinamide, Pentylene Glycol, Vinyl Dimethicone, Hydrogenated Coco-Glycerides, 1,2-Hexanediol, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Soluble Collagen(5ppm), Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hyaluronic Acid, Glyceryl Stearate, Panthenol, Boron Nitride, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Glyceryl Stearate Citrate, Hydrogenated Lecithin, Palmitic Acid, Stearic Acid, Allantoin, Dipotassium Glycyrrhizate, Ethylhexylglycerin, Tromethamine, Adenosine, Polyglyceryl-10 Stearate, Lauroyl Lysine, Sodium Phytate, Sorbitan Isostearate, Cholesterol, Beta-Glucan, Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate, Tocopherol, Sodium Acetylated Hyaluronate, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Potassium Hyaluronate, Cetearyl Alcohol, Xanthan Gum, Carbomer

Ve işte ürün deneyimlerim bu şekildeydi. Ayrıca ürün deneyimlerimi youtube videomda da bulabilirsiniz!

Umarım sizler için faydalı olmuştur.

Ceyda Sinağ